考研

何凯文每日一句第255句:知识就是力量

时间:2019-11-01 10:39:42 来源:文都网校 分享:

  考研是场持久战,坚持就是胜利,跟着何凯文每日一句一点一点积累知识,坚持下去直至2020考研考试到来吧!备考英语复习的小伙伴们一定要加强对何凯文每日一句的复习,跟着何凯文每日一句复习考研英语,做题会越来越上手哦!

  知识就是力量:2020何凯文每日一句第255句

  今天的句子:

  In this world of change and complexity, the need for information is of greatest importance. Those people who have accurate, reliable up-to-date information to solve the day-to-day problems, the critical problems of their business, social and family life, will survive and succeed. "Knowledge is power" may well be the truest saying and access to information may be the most critical requirement of all people.

  思考题:

  62. We can learn from the last paragraph that ________.

  [A] it is necessary to obtain as much knowledge as possible

  [B] people should make the best use of the information accessible

  [C] we should realize the importance of accumulating information

  [D] it is of vital importance to acquire needed information efficiently

  第一句:

  In this world of change and complexity, the need for information is of greatest importance.

  参考译文:在这个多变而又复杂的世界里,对信息的要求最为重要。

  第二句:

  Those people who have accurate, reliable up-to-date information to solve the day-to-day problems, the critical problems of their business, social and family life, will survive and succeed. (主干:Those people will survive and succeed.)

  参考译文:那些拥有准确、可信、最新信息并用来解决日常问题、工作中的重要问题以及社会和家庭问题的人就能生存下去并取得成功。

  第三句:

  "Knowledge is power" may well be the truest saying and access to

  information may be the most critical requirement of all people.

  参考译文:“知识就是力量”是再正确不过了,获取信息也许是所有人最迫切的要求。

  (这段话推荐大家背下来,可以用到写作中,写现代科技的发展。)

  62. We can learn from the last paragraph that ________.

  [A] it is necessary to obtain as much knowledge as possible

  [B] people should make the best use of the information accessible

  [C] we should realize the importance of accumulating information

  [D] it is of vital importance to acquire needed information efficiently

  题干定位:

  每个句子都是线索句

  思路解析:

  记住推理题本质就是细节题,只是需要用选项的定位词定位而已;四个选项分别和原文比对。

  选项分析:

  [A] it is necessary to obtain as much knowledge as possible

  文中强调的是拥有准确可靠及时的信息,而不是强调信息的数量;排除

  [C] we should realize the importance of accumulating information

  文中强调了信息的及时准确而不是仅仅的积累信息,选项过于片面;排除 (再说一句,如果没有D,你选C也是可以的,但是有了D,D就是最 佳答案!)

  [B] people should make the best use of the information accessible

  人们应该最好的利用可获得的信息;

  文中强调的去获取信息,而不是利用信息;偷换概念

  [D] it is of vital importance to acquire needed information efficiently

  这个选项中的:needed替换第一句

  Effciently替换第二句 为正确选项。

  同学们可以好好的体会一下,

  出题人真的是下了一番功夫的!

  你得习惯出题人的说话方式!

  ——KK

  更多可查看:何凯文每日一句2019年汇总

  文都网校考研频道为大家持续 更新考研资料,希望能帮助到大家,同学们可以关注文都考研,这里有你 需要的资料,点击【kaoyan.wenduedu.com】风里、雨里,文都陪伴着你!有问题找文都☞☞☞详情咨询入口 >>>

课程推荐:

主推课程
2020考研主推产品
一对一私教 2020考研强化冲刺
2021考研主推产品
2021考研标准成功卡 2021考研VIP特训班

 

推荐课程